ΣΥΝΕΔΡΙΑ/ ΗΜΕΡΙΔΕΣ 2011

 

17-21/05/2011:  37ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

Εισήγηση του Δρ.Κωνσταντινίδη  με τίτλο «Ρομποτική Χειρουργική» στο 37ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο 17-21/5/2011 στις 17.00-19.00, στην αίθουσα ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ Β του Ξενοδοχείου HILTON το Σάββατο 21/5/2011.

 

 

27/05/2011:  Ουκρανικό Χειρουργικό Συνέδριο στο Κίεβο

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος ομιλητής στο Ουκρανικό Χειρουργικό Συνέδριο στο Κίεβο 27/5/11, στο Ουκρανικό Εθνικό Ινστιτούτο Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης όπου μίλησε για Ρομποτική Χειρουργική.

 

 

15-18/06/2011:  19ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (EAES)

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος ομιλητής στο 19ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (EAES). Οι εργασίες που παρουσίασε ο Δρ. Κωνσταντινίδης είναι οι ακόλουθες:

  • «Εφαρμογή πρωτότυπης βάσης δεδομένων με χειρουργική λίστα ελέγχου για διεγχειρητική χρήση με το ρομποτικό σύστημα da Vinci».
  • «Ελάχιστα τραυματική σπληνεκτομή σε ενήλικες και παιδιά. Ο ρόλος της ρομποτικής χειρουργικής. Παρουσίαση των τεχνικών μας»
  • «Ρομποτική νεφρεκτομή σε παιδί 7 ετών με δευτεροπαθή κακοήθη υπέρταση και ατροφικό αριστερό νεφρό. Αναφορά του περιστατικού».
  • «Ρομποτική περιφερική παγκρεατεκτομή με διατήρηση σπληνός σε γυναίκα 61 ετών με μάζα στην ουρά παγκρέατος. Παρουσίαση περιστατικού».

 

 

31/08-3/09/2011:  Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Χειρουργική Παχυσαρκίας της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικής Χειρουργικής-IFSO

Ο Δρ Κωνσταντινίδης, τέως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχυσαρκίας, συμμετείχε στο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την Χειρουργική Παχυσαρκίας που διεξήχθη στο Αμβούργο.

Το σημαντικό αυτο επιστημονικό γεγονός διοργάνωσε η Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικής Χειρουργικής-IFSO.

Οι διάφορες τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα θα συγκριθούν μεταξύ τους- Γαστρικός Δακτύλιος, Γαστρικό Μανίκι, Γαστρικό Bypass,Mini Γαστρικό Bypass και διάφορες νέες τεχνικές με νευροδιεγέρτες κλπ.

Πρόγραμμα

 

 

22-24/09/2011:  Serbian Diaspora Medical Conference 2011

Το συνέδριο  »Serbian Diaspora Medical Conference 2011″  που έγινε στο White Palace του Βελιγραδίου από 22-24 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε από το ίδρυμα HRH Crown Princess Katherine και τον οργανισμό  Lifeline Humanitarian Organization σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Σερβίας, το Υπουργείο Διασποράς της Δημοκρατίας της Σερβίας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και τη Σερβική Ιατρική Εταιρεία, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Medical Board of Lifeline Humanitarian Organization Chicago, και υπό την αιγίδα των Crown Prince Alexander II and Crown Princess Katherine. Ο Δρ.Κ.Κωνσταντινίδης συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική: από πολλές τομές, στη μία τομή».

 

 

3-5/11/2011:  Διεθνές Συνέδριο CRSA

Ο κ. Κωνσταντινίδης είναι πρόεδρος στρογγυλής τράπεζας και ομιλητής για την ρομποτική χειρουργική δια μιας τομής στο Διεθνές Συνέδριο CRSA 3-5 Νοεμβρίου στο Houston με τίτλους ομιλίας: “How far, how soon?”, και η δεύτερη ομιλία με τίτλο «Ρομποτική σπληνεκτομή».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

15/11/2011:  1η Ημερίδα Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας

Ο Δρ.Κ.Μ.Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος ομιλητής στην 1η Ημερίδα Επαγγελματικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, με θέμα : «Προβληματισμοί από την άσκηση του επαγγέλματος του Γενικού Χειρουργού στον Ιδιωτικό τομέα».

 

 

23-26/11/2011:  The 6th National Congress of the Romanian Association for Endoscopic Surgery

Ο κύριος Κ. Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος ομιλητής με θέμα «Ρομποτική Χειρουργική δια μιας τομής» στο “The 6th National Congress of the Romanian Association for Endoscopic Surgery”. 23-26/11/2011

 

 

 

27/11/2011:   12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων

Ο κύριος Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος ομιλητής στη στρογγυλή τράπεζα στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων, με θέμα ομιλίας: «Χειρουργική αντιμετώπιση νευροενδοκρινών όγκων πεπτικού»

Divani Caravel, Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2011
http://www.eefie.org/index.php?option=com_agora&task=topic&id=178&Itemid=89

 

 

18/12/2011:  Ημερίδα «Be Well, Live Well – Ποιότητα ζωής και μικρές απολαύσεις» στο Μουσείο Μπενάκη

Αθήνα, 18/12/2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ανάδειξη και η προβολή της φυσιογνωμίας του σημερινού ανθρώπου και των προβλημάτων που τον περιστοιχίζουν, είναι η πρόθεση  της συνάντησης στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 6μμ.

Στόχος της ημερίδας- η συντονισμένη υποστήριξη  από τομείς και φορείς  που έχουν να κάνουν με την υγεία, την ανακούφιση αλλά και με τον εμπλουτισμό της καθημερινότητας με μικρές  αλλά σημαντικές απολαύσεις που μας δίνουν τη δυνατότητα να ανεβάσουμε έστω και λίγο τις προσδοκίες μας για το αύριο.

Μπορεί η τέχνη, το κρασί, μια σοκολάτα να μας ομορφύνουν τη ζωή και να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας; Ένας ψυχολόγος, δύο γιατροί, ένας γαστρονόμος, ένας οινοχόος και μια ιστορικός τέχνης θα ξετυλίξουν τα επιχειρήματά τους  μέσα από μια θετική οπτική  αντιμετώπισης των δυσκολιών και θα επεξεργαστούν ένα κοινωνικό μήνυμα, στον  δύσκολο καιρό της  κρίσης.  Σε μια εποχή που η αφθονία έφερε την κρίση και η κρίση την στέρηση, με επακόλουθο την αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων και τη  μείωση της απόλαυσης.  Σε μια εποχή που τα επίπεδα κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών αυξάνουν διαρκώς, με φόβο την επίδραση στο ανοσοποιητικό μας.

Ένα κάλεσμα, στον κόσμο να επιστρέψει στις μικρές στιγμές απόλαυσης, που οδηγούν στην απόλαυση της ίδιας της ζωής.  Ένα κάλεσμα του επιστημονικού χώρου αλλά και όσων συνεισφέρουν στην καλλίτερη ποιότητα της καθημερινότητάς μας.

Ο καρκινοπαθής ασθενής πρώτος μας το διδάσκει: Μέσα απ’ την μάχη εναντίον του καρκίνου ανακαλύπτει  την ομορφιά και την αξία της  ζωής. «Τα πράγματα στην ζωή δεν τα απολαμβάνουμε καθ’ εαυτά … αλλά για την αξία που οι ίδιοι τους δίνουμε!»

Στόχος του μηνύματος: Να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο όλοι οι παράγοντες- ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός χώρος, οι γιατροί κάθε ειδικότητας,  οι άνθρωποι της Τέχνης, γευσιγνώστες, οινοποιοί και ζαχαροπλάστες,- την ωραία πλευρά της καθημερινότητάς μας, που λόγω συνθηκών την έχουμε ξεχάσει.

 

Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι ακόλουθοι:

 

  • Άννα Χατζηδημητρίου BA, MSc, Cpsychol, Ψυχολόγος Υγείας
  • Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS Γενικός Χειρουργός
  • Αθηνά Βαδαλούκα, Αν. Καθηγήτρια θεραπείας πόνου και παρηγορητικής αγωγής
  • Ελένη Κυπραίου, Τεχνοκριτικός Επιμελήτρια Εκθέσεων
  • Νίκος Λουκάκης, Οινοχόος – Cellier Wine manager
  • Ηλίας Μαμαλάκης