ΟΜΙΛΙΕΣ/ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ 2013

 

16/02/2013:  Ομιλία με θέμα «Από την παραδοσιακή ιατρική στη ρομποτική χειρουργική» στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομιλία του Δρ. Κ. Μ. Κωνσταντινίδη, προέδρου της Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης  με θέμα «Από την παραδοσιακή ιατρική στη ρομποτική χειρουργική» στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου, αίθουσα Γιάννη Ρίτσου , το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στις 7 μ.μ.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια της Δρ. Βασιλικής Παναγιωτοπούλου, Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Νομού Κυκλάδων και Προέδρου Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Νομού Κυκλάδων.

Η διάλεξη του Δρ. Κ .Μ. Κωνσταντινίδη είχε μεγάλη απήχηση στο πολυπληθές κοινό που την παρακολούθησε  καταδεικνύοντας την αναμφισβήτητη αξία της παραδοσιακής ιατρικής πρακτικής  και αναλύοντας τις θαυμαστές εξελίξεις στον τομέα της χειρουργικής με την έλευση των ρομποτικών χειρουργικών συστημάτων. Τονίστηκε επίσης πως η εφαρμογή της ρομποτικής τεχνολογίας στο χειρουργείο ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπιση μιας μεγάλης γκάμας χειρουργικών παθήσεων με εντυπωσιακά αποτελέσματα και οφέλη για τους ασθενείς.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης και η ομάδα του έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 12000 λαπαροσκοπικές και 800 ρομποτικές επεμβάσεις έως σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Καθημερινά, ο Δρ. Κωνσταντινίδης διενεργεί λαπαροσκοπικές και ρομποτικές επεμβάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για όλο σχεδόν το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής όπως π.χ. χολοκυστεκτομή, αποκατάσταση κηλών και συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών, επεμβάσεις για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και αχαλασία οισοφάγου,  ογκολογικές επεμβάσεις στομάχου, εντέρου, παγκρέατος κ.τ.λ.

Δημοσιεύματα τύπου σχετικά με την εκδήλωση:

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=500090

http://www.syrostoday.gr/News/8661-Apo-tin-Paradosiaki-Iatriki-sti-Rompotiki-Xeirourgiki.aspx

http://www.cyclades24.gr/index.php/syros/item/3371-apo-thn-paradosiakh-iatrikh-sth-rompotikh-xeirourgikh

http://www.agioritikovima.gr/eipan/16800-urou-d%CE%BFrotheos

http://www.hermoupolis.gr/Kermoupoli//NewsMain/Ανακοινωσεις/ΑΠΟ-ΤΗΝ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ-ΣΤΗ-ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ-ΧΕΙΡΟΥΡΓ/ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ-ΙΑΤΡΙΚΗ.aspx

 

 

25/02/2013:  Διάλεξη με θέμα «Η Ιατρική ως Επαγγελματική Επιλογή» στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος ομιλητής στο Κολλέγιο Αθηνών στις 25/2/2013 στις 12:00, στα πλαίσια της ημέρας της καριέρας «Career Day» όπου έδωσε διάλεξη με θέμα «Η Ιατρική ως Επαγγελματική Επιλογή».

Η διάλεξη σημείωσε μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησαν οι μαθητές λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών στα πλαίσια του επαγγελματικού τους προσανατολισμού. Ο Δρ. Κωνσταντινίδης ως καταξιωμένος χειρουργός, εξειδικευμένος στη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική κατέθεσε ενώπιον των μαθητών την πολύχρονη εμπειρία του στον ιατρικό χώρο με σκοπό να διευρύνει τους ορίζοντες τους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

 

 

13/03/2013:  Διάλεξη με θέμα «Ρομποτική Χειρουργική» στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

Σας προσκαλούμε στην διάλεξη με θέμα «Ρομποτική Χειρουργική » με ομιλητή τον Δρ. Κ.Κωνσταντινίδη που πραγματοποιείται στα πλαίσια του 4ου κύκλου μαθημάτων της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής- Μονάδας Μεταμόσχευσης Οργάνων του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 13/3/2013 στο αμφιθέατρο «Γαρδίκας» του Νοσοκομείου που βρίσκεται στο ισόγειο του παλαιού κτηρίου.

 

 

11/05/2013:  Ομιλία με θέμα «Από την παραδοσιακή ιατρική στην ρομποτική χειρουργική» στο Πνευματικό Κέντρο της Μεγαλόπολης (Νoμός Αρκαδίας).

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος σε ομιλία με θέμα «Από την παραδοσιακή ιατρική στην ρομποτική χειρουργική» 11/05/2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Μεγαλόπολης του Νομού Αρκαδίας.

 

 

22/05/2013:  Ομιλία με θέμα «Ρομποτική χειρουργική – Σύστημα da Vinci» στο Ε.Μ.Π.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος ομιλητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ.Π. με τίτλο ομιλίας  «Ρομποτική χειρουργική – Σύστημα da Vinci» την Τετάρτη 22/5/2013 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

 

 

24/05/2013:  Ομιλία με θέμα «Ρομποτική Ιατρική – Εφαρμογή da Vinci Si» στο ΤΕΙ Πειραιά.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος ομιλητής από το Τεχνικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά  (TEI ΠΕΙΡΑΙΑ), με θέμα ομιλίας «Ρομποτική Ιατρική – Εφαρμογή da Vinci Si». Η ομιλία διεξήχθη στο Κτίριο Ζ –Αίθουσα ΖΑ 008-009 στις 19:00, την Παρασκευή 24/5/2013.

 

 

4/06/2013:  Ομιλία με θέμα »Ρομποτική Χειρουργική: Αεροδιαστημική τεχνολογία στο σύγχρονο χειρουργείο» στο Rotary Αθηνών.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης προσκεκλημένος ομιλητής στους Rotary Αθηνών, την Τρίτη 4/6/2013 στις 21:15 στην αίθουσα «Ολυμπία» της Αίγλης Ζαππείου, με τίτλο «Ρομποτική Χειρουργική: Αεροδιαστημική τεχνολογία στο σύγχρονο χειρουργείο».