Απονομή του τίτλου του Κέντρου Αριστείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO) στον Κ.Μ. Κωνσταντινίδη και τους συνεργάτες του

Ως Κέντρο Αριστείας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας  και Διαβήτη Τύπου ΙΙ (IFSO Accreditation)  λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2012  η Κλινική Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, την οποία διευθύνει ο διάσημος Έλληνας χειρουργός Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

 

Η κλινική, πριν από λίγες ημέρες ,απέκτησε  το επίσημο Πιστοποιητικό  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO Accreditation) και συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των καλύτερων κέντρων του κόσμου. Η  πιστοποίηση δόθηκε μετά από διετή αξιολόγηση, την οποία πραγματοποίησαν   ειδικοί πραγματο-γνώμονες της  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας . Η τελετή απονομής της πιστοποίησης έλαβε χώρα στο 18Ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας (IFSO 2013) που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου του 2013 στη Κωνσταντινούπολη. 

Σύμφωνα με την διεθνή πιστοποίηση  η κλινική του Δρ. Κωνσταντινίδη πληρεί τα απαραίτητα κριτήρια και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βέλτιστης φροντίδας στον νοσογόνα παχύσαρκο ασθενή, που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, καθώς και σε ενήλικους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Εκτός από τη χειρουργική φροντίδα στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται παρακολούθηση από ειδικό διατροφολόγο και ψυχολόγο.