Ο Δρ. Κωνσταντινίδης στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Προχωρημένης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

 

O καθηγητής Δρ. Κ.Μ. Κωνσταντινίδης και η επιστημονική του ομάδα συμμετέχουν  στο 14ο Παγκόσμιο συνέδριο προχωρημένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής που διοργανώνεται  σε συνδυασμό με το 22ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (EAES – European Association of Endoscopic Surgery) αυτές τις μέρες στο Παρίσι.
Ο Δρ. Κωνσταντινίδης θα προεδρεύσει στη συνεδρία Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής για παθήσεις του ορθού και του πρωκτού, στις 28.06.2014, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις της ενδοσκοπικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου του ορθοσιγμοειδούς.
Ο Δρ. Κωνσταντινίδης θα δώσει διάλεξη για τις εφαρμογές της Ρομποτικής Χειρουργικής Μιας Τομής (Single-Site RoboticSurgery) το Σάββατο στις 28.06.2014. Στην ίδια διάλεξη θα παρουσιάσει την πρόσφατη επιτυχία της ομάδας του, στη διεξαγωγή της πρώτης διεθνώς ρομποτικής δεξιάς κολεκτομής με μόνο μία τομή από τον ομφαλό του ασθενούς, η οποία πραγματοποιήθηκε  λίγες μέρες νωρίτερα με άριστα αποτελέσματα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Τη παρουσίαση αναμένεται να παρακολουθήσουν καταξιωμένοι χειρουργοί από την Ευρώπη και την Αμερική.
Η ομάδα του Δρ. Κωνσταντινίδη θα παρουσιάσει επιπλέον δύο εργασίες με τίτλους:
·        Ρομποτική Χειρουργική ήπατος – χοληφόρων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 27.06.2014
·        Ρομποτική χειρουργική μιας χειρουργικής ομάδας – Εμπειρία και αποτελέσματα επτά χρόνων για περισσότερους από 1000 ασθενείς (e-poster)