Ο Δρ. Κωνσταντινίδης είναι προσκεκλημένος ομιλητής στο «11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής», που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής & Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών στις 8-10 Μαΐου 2015, στην Αίγλη Ζαππείου στην Αθήνα

Το Πανελλήνιο Συνέδριο αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της ΕΕΕΧ (Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής), όπου συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα συγκεντρωθούν με σκοπό την ανάδειξη της παρούσας κατάστασης στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, την ανταλλαγή απόψεων πάνω στην σύγχρονη αυτή αντίληψη για τη χειρουργική αλλά και την καταγραφή όλων των εκρηκτικών εξελίξεων σε επίπεδο τεχνικών και τεχνολογίας.
Ο κος Κωνσταντινίδης θα δώσει τις ακόλουθες διαλέξεις:
• «Ρυθμιζόμενος γαστρικός δακτύλιος – Μηχανισμός δράσης, τεχνικές, αποτελέσματα». Θα πραγματοποιηθεί ως Μετεκπαιδευτικό Φροντιστήριο
τη Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 09.00 πμ – 9:45πμ στο αμφιθέατρο του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών.
• COURSE ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ όπου θα παρουσιάσει υλικό video ρομποτικών επεμβάσεων βαριατρικής χειρουργικής. Θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 7 Μαΐου, 13.00-15.00.
• «Ρομποτική παγκρεατεκτομή. Πού και πώς πλεονεκτεί; (video)». Στη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Λαπαροσκοπική Χειρουργική Συμπαγών Οργάνων & Ενδοκρινών», η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015 και ώρα 18.00-20.00 στην αίθουσα Olympia.
• «Ρομποτική Χειρουργική με μία τομή. Αλλάζει τα δεδομένα στη Χειρουργική; (video)». Στη στρογγυλή τράπεζα «Νέες Τεχνικές και Τεχνολογίες», η οποία θα λάβει χώρα τη Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, ώρα 09.00-11.00, στην αίθουσα Olympia.
Το Σάββατο 09 Μαΐου, ο Κος Κωνσταντινίδης θα παρουσιάσει και θα σχολιάσει ζωντανά χειρουργικά περιστατικά (live) που θα διεξάγονται στο Υγεία και το Ιπποκράτειο.