Ο Δρ. Κωνσταντινίδης συμμετέχει στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο CRSA (Clinical Robotic Surgery Association) 2015 που πραγματοποιείται στο Chicago των ΗΠΑ στις 2-3 Οκτωβρίου, 2015.

Η εταιρεία CRSA(Clinical Robotic Surgical Association) αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες Ρομποτικής Χειρουργικής και το συνέδριο της λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 1000 καταξιωμένοι χειρουργοί από την υφήλιο έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις τελευταίες τεχνικές, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συζητήσουν τις χειρουργικές καινοτομίες και να εξετάσουν τα αποτελέσματα τους.
Στους ομιλητές περιλαμβάνονται κορυφαίοι χειρουργοί όπως ο Pier Cristoforo Giulianotti με εξειδίκευση στη χειρουργική ήπατος-χοληφόρων, οι Alessio Pigazzi και Giuseppe Spinoglio με εξειδίκευση στη χειρουργική παχέος εντέρου, οι Erik Wilson και Carlos Galvani με εξειδίκευση στη χειρουργική παχυσαρκίας, ο Konstantinos Konstantinidis με την μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη στη ρομποτική χειρουργική ΓΟΠ και Διαφραγματοκήλης, Αχαλασίας Οισοφάγου, Χειρουργικής Δια Μέσου Μίας Τομής(Single Site Surgery),
Αποκατάστασης Κοιλιοκήλης, Βουβωνοκήλης Κήλης Αθλητών κ.α.

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης είναι επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και θα προεδρεύσει στις ακόλουθες συνεδρίες:

• Saturday October 3rd , 2015
Chairs: Konstantinos Konstantinidis, Anthony Gonzalez, Philippe Morel
ROBOTIC SINGLE-SITE SURGERY

• Saturday October 3rd , 2015
Chairs: Konstantinos Konstantinidis, Rick Low, Francesco Bianco
ROBOTIC INGUINAL HERNIA

Επίσης ο Δρ. Κωνσταντινίδης θα δώσει τις ακόλουθες διαλέξεις με θέματα:

Saturday October 3, 2015

Update on European experience with single-site surgery

The European experience on robotic ventral hernia

Robotic Inguinal hernia. How I do it

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν νέες τεχνολογίες και σύγχρονα ρομποτικά συστήματα που εστιάζουν τόσο στη παροχή υψηλότερης φροντίδας για τους ασθενείς όσο και στη μείωση του κόστους. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει μεταπτυχιακά μαθήματα, στρογγυλές τράπεζες, συζητήσεις και αναλύσεις πεπειραμένων χειρουργών πάνω σε χειρουργικά videos, διαγωνισμούς για τις καλύτερες εργασίες, poster και video, καθώς και ανακοινώσεις για τις τεχνολογίες που έρχονται στο μέλλον.